Přeskočit na obsah

Premiéra Race for the Cure se povedla!

Včera se pražská obora Hvězda zbarvila do růžova. To když se do jejích alejí vypravili běžci, běžkyně a pochodníci na první Race for the Cure v České republice. Race for the Cure je největší závod na podporu pacientek s rakovinou prsu v Evropě, pravidelně se koná ve více než 30 zemích.

Bylo to opravdu krásné odpoledne oslavující radost ze života, sounáležitost a podporu. 108 bežkyň, běžců a pochodníků věnovalo svůj čas, energii a také finance na podporu pacientek s rakovinou prsu. Ve Hvězdě se sešli sportovci, pacientky, podporovatelé, ale také i členové pražské diplomatické komunity, a to díky iniciativě velvyslankyně Bosny a Hercegoviny Martina Mlinarevic, která si sama v mladém věku nemocí prošla. Akce se tak zúčastnili velvyslanci Argentiny, Albánie, Norska, Thajska a Slovinska a zástupci velvyslanců Irska, Polska, Spojených států amerických a Velká Británie.

Závodníci i sponzoři jednotlivých týmů dokázali nashromáždit €2.879,00, tedy téměř 73 000 Kč. Zisk si mezi sebe rozdělí Aliance žen s rakovinou prsu a Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu

Kouzelnou atmosféru zachytila na svých fotografiích Helena Szmigielová, můžete se na ně podívat zde.

Závod jsme odstartovali přesně v 15 hod.
Velvyslankyně Bosny a Hercegoviny Martina Mlinarević s Belliskami.
Akce se na pozvání paní velvyslankyně účastnili a velvyslanci zemí z Evropy, Severní a Jižní Ameriky a Asie.
Tři nejlepší běžkyně – Lucy Hughes, Edita Strusková a Olha Feidak.
Tři nejlepší běžci Jan Sýkora,, Jan Pokorný a Lukáš Pazdera.
Nejlepší chodkyně Jennifer Bachus a Elizabeth Carleton.

Děkujeme Vám za podporu a těšíme se na Vás zase příští rok.