Přeskočit na obsah

Výroční konference pacientských organizací

Ve dnech 5. – 6. listopadu 2021 se v Praze v hotelu Olšanka konala Výroční konference pacientských organizací Aliance žen s rakovinou prsu na téma „JAK OVLIŇUJE NÁŠ ŽIVOT e-HEALTH A ELEKTRONIZACE ZDRAVOTNICTVÍ“ – Jak doba pandemie změnila poskytování zdravotní péče. Přinesla i něco dobrého?

I přes stále zhoršující se stav epidemie covidu se nás sešlo téměř 60 z celé republiky a byli jsme moc rádi, že se konečně vidíme. Poprvé také pacientské organizace mohla osobně přivítat nová ředitelka Štěpánka Pokorná a rozloučit se ředitelka končící Eva Knappová.

O právech a povinnosti pacientů ve světle e-Health a elektronizaci zdravotnictví přednášela MUDr. Mgr. Jolana Kopsa Těšinová, co pozitivního přináší e-Health pacientům MUDr. Tomáš Doležal, o revoluci v českém zdravotnictví promluvil MUDr. Tomáš Šebek.

Samozřejmě nechyběly ani zprávy o projektech Aliance – Zdravá prsa pro neslyšící, Neviditelné ženy, novinky z mezinárodní spolupráce od naší reprezentantky Marty Kostrové a také za Bellis představila Nikol Pazderová Průvodce pro pacienty Nejsi na to sama.  Odpoledne ředitelka Aliance žen zhodnotila uplynulé aktivity a představila plán na nový rok.

Nechyběl ani pohyb – lektor Ivan Trebichavský nás rozvičil v lekci Protajči se ke zdraví s ukázkou každodenních pozitivních cvičebních návyků.

Druhý den jako odpočinkový byl spojen se super procházkou v okolí, náš charismatický průvodce nás za velmi zajímavého povídání přivedl až na Náměstí Míru, kde jsme se spolu konečně vyfotili bez roušek.

Celá konference se odehrávala v duchu přátelství, radosti se shledání, pomoci a také velkých emocí.