Přeskočit na obsah

Sbírka „Jsem prsař“ shromažďuje finance na projekt Ženy ženám.

Na portále Donio.cz odstartovala sbírka na podporu projektu Ženy ženám. Jeho cílem je motivovat ženy k prevenci karcinomu prsu. Poukázky, které v rámci něj získávají, přispívají ženám na odborná lékařská vyšetření prsou, která nemají hrazena ze zdravotního pojištění.

Nádorové onemocnění prsu je nejrozšířenější formu rakoviny u žen a druhou nejčastější příčinou úmrtí na nádorové onemocnění žen. V České republice je onemocnění každý rok nově zjištěno u více než 7000 žen a jejich počet se v posledních letech zvyšuje. Nejčastěji karcinom prsu postihuje pacientky starších 50 let, výjimkou však nejsou ani mladé dívky ve věku 20 let. U většiny žen (70%) je nádor nalezen v počátečním stadiu, kdy je velmi dobře léčitelný, proto úmrtnost na karcinom prsu klesla za 20 let o 30 %. Je to díky moderním léčebným metodám, ale hlavně díky screeningovému programu na včasné odhalování karcinomu prsu. Společnost Avon Cosmetics spolu s neziskovou organizaci Aliance žen s rakovinou prsu již 20 let připravuje slevové poukázky Ženy ženám, kterými přispívá 200 Kč na mamografické nebo sonografické vyšetření prsou těm, kteří toto vyšetření nemají hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. 

Na fotografiích kampaně najdete zpěvačku Sharlotu, Andreu Jindrovou, bývalou onkologickou pacientku a členku českobudějovickoé pacientské organizace Mia Rose a naší paní ředitelku Štěpánku Pokornou.

Příspěvkem můžete ženy motivovat k preventivní prohlídce a zachránit jim tak život. Děkujeme.