Přeskočit na obsah

Neviditelné ženy se setkaly na Moravě.

V krásném prostředí Penzionu Diana v Teplicích nad Bečvou jsme minulý týden přivítaly ženy, které žijí s metastatickou rakovinou prsu. Mezi přednáškami z onkologie, biologie, psychologie, cvičením Osmi brokátů nebo jógy vzniklo krásné mezigenerační přátelství založené na společném prožívání. Starší dámy nadchlo strhující mládí, které je obklopovalo, mladší dámy zase nabíjely zkušenosti pacientek, které žijí s metastatickým karcinomem i přes dvě desetiletí. Pobytem jsme navázaly na tradici, kterou založila Líba Žamberská a které děkujeme za velkou inspiraci.

Děkujeme MUDr. Barbaře Donocíkové z FN Olomouc, MUDr. Dance Eklové z České mikrobiomové společnost ČLS J.E.P., Mgr. Michaele Zatloukalové z olomoucké pobočky Amelie, z.s., Viktorii Schrötterové z POKOJ & KLID , arteterapeutce Ing. Olze Měsícové a Mgr. Blance Szabóové z Pohybové studio Blanka za zajímavé a velmi užitečné příspěvky našemu programu.

Děkujeme také Martě Kostrové z ostravských Amazonek za to, že nás každé ráno naladila svým cvičením Osmi brokátů do slunečna a Jindře Mařincové z pražských Alenek za pomoc při organizaci pobytu i korálkových aktivit.

Děkujeme i Belliskám, které pro nás připravily dva neplánované, ale o to suprovější večerní programy.

Těšíme se příští rok na shledanou!

Celý pobyt jsme mohly financovat díky našemu členství v Think Pink Europe a finančnímu příspěvku společnosti Olivia Garden. Děkujeme!